Havrebrød med æbler
(1 brød)
25 gr. gær
3 dl. lunkent vand
2 dl. havregryn
100 gr. revet æble gerne med skræl
1 dl. hytteost
20. gr. smeltet smør
1½ tsk. havsalt
2 spsk. muscovadorørsukker eller brun farin
Ca. 400 gr. hvedemel
Kog havregryn op i vandet til en tyk grød. Afkøl massen, til den er lunken, og rør gæren heri. Tilsæt de øvrige ingredienser, og ælt dejen smidig. Stil den til hævning ca. 1 time med et klæde over et lunt sted.
Kom dejen i en smurt form, og lad brødet efterhæve ca. 30 min. med et klæde over. Pensles med vand.
Brødet bages ca. 40 min. ved 200 gr. På nederste ovnribbe. Tag brødet ud af formen, og giv det 5 min. mere.
Jeg har prøvet at komme mere æble i dejen en det der står – det kan ikke anbefales, da dejen bliver klæg og brødet ikke højere end 5 cm.
Da jeg bagte boller kogte jeg ikke havregrød først, men kom bare delene i dejen, som når jeg ellers bager boller.
God fornøjelse
Dorthe
Adventsæblekage.
Ca. 12 stykker
3 æg
150 gr. rørsukker
4 store æbler
225 gr. mel
3 tsk. bagepulver
1 stang vanilje
1 tsk. stødt kanel
1 stang vanilje
50 gr. rørsukker
Æg og sukker piskes godt. Kernehuset fjernes fra æblerne, og skæres i tern (gerne med skræl). Vendes i ægge-sukkerblandingen sammen med mel og bagepulver.
Hældes i porcelænsform med høje kanter eller springform beklædt med bagepapir. Drys med sukker, kanel og vanilje og bag kagen ved 200 gr. I 40 min.
Hold øje med at kagen ikke bliver for mørk og skru evt. ned for varmen eller læg et stykke bagepapir over. Server rørt fromage frais til.
Æble muffins.
125 gr. margarine smeltes
*
2 æg piskes med
125 gr. Sukker
*
Heri blandes den smeltede margarine +
½ dl. mælk
125 gr. mel
2 tsk. bagepulver
1 tsk. vanillesukker
1 stort revet æble fx Filipa.
Kommes i muffinsforme og bages ca. 15 min. ved 175 gr.
Havrebrød med æbler
(1 brød)
25 gr. gær
3 dl. lunkent vand
2 dl. havregryn
100 gr. revet æble gerne med skræl
1 dl. hytteost
20. gr. smeltet smør
1½ tsk. havsalt
2 spsk. muscovadorørsukker eller brun farin
Ca. 400 gr. hvedemel
Kog havregryn op i vandet til en tyk grød. Afkøl massen, til den er lunken, og rør gæren heri. Tilsæt de øvrige ingredienser, og ælt dejen smidig. Stil den til hævning ca. 1 time med et klæde over et lunt sted.
Kom dejen i en smurt form, og lad brødet efterhæve ca. 30 min. med et klæde over. Pensles med vand.
Brødet bages ca. 40 min. ved 200 gr. På nederste ovnribbe. Tag brødet ud af formen, og giv det 5 min. mere.
Jeg har prøvet at komme mere æble i dejen en det der står – det kan ikke anbefales, da dejen bliver klæg og brødet ikke højere end 5 cm.
Da jeg bagte boller kogte jeg ikke havregrød først, men kom bare delene i dejen, som når jeg ellers bager boller.
God fornøjelse
Dorthe
Adventsæblekage.
Ca. 12 stykker
3 æg
150 gr. rørsukker
4 store æbler
225 gr. mel
3 tsk. bagepulver
1 stang vanille
1 tsk. stødt kanel
1 stang vanille
50 gr. rørsukker
Æg og sukker piskes godt. Kernehuset fjernes fra æblerne, og skæres i tern (gerne med skræl). Vendes i ægge-sukkerblandingen sammen med mel og bagepulver.
Hældes i porcelænsform med høje kanter eller springform beklædt med bagepapir. Drys med sukker, kanel og vanille og bag kagen ved 200 gr. I 40 min.
Hold øje med at kagen ikke bliver for mørk og skru evt. ned for varmen eller læg et stykke bagepapir over.
Server rørt fromage frais til.
Æblemuffins.
125 gr. margarine smeltes
*
2 æg piskes med
125 gr. Sukker
*
Heri blandes den smeltede margarine +
½ dl. mælk
125 gr. mel
2 tsk. bagepulver
1 tsk. vanillesukker
1 stort revet æble fx Filipa.
Kommes i muffinsforme og bages ca. 15 min. ved 175 gr.
Makrontærte med æbler og kanelfløde.
(6-8 personer)
4 æggehvider
50 gr. sukker
250 gr. knuste makroner
75 gr. hvedemel
125 gr. smeltet smør
3 skrællede æbler i både, evt. flere det kommer an på størrelse på æbler
1 spsk mandelflager
Kanelfløde: 1 dl. fløde, 1 tsk. kanel, 1 spsk. flormelis, 1 dl creme fraiche 38 %
Pisk æggehviderne stive, tilsæt sukker og pisk til marengs. Vend knuste makroner, hvedemel og afkølet smeltet smør forsigtigt i marengsen. Vend æblebådene i marengsdejen og kom den i en tærteform, beklædt med bagepapir. Drys med mandelflager og bag kagen ved 160 ° i ca. 1 time.
Kanelfløde:
Pisk fløde, kanel og flormelis luftigt og pisk til sidst creme fraiche i.
Kagen serveres lun eller kold med kanelfløde til.
Vinderkagen Vinderkage 2011 Kage med æblefyld
Havreklappere med æble og mandelfyld
Æbletærte med solbær og ingefær
You must be logged in to post a comment.