
Landsbymost fra Rødding
I Rødding laver vi æblemost. Det meste drikker vi selv, men vi vil gerne udbrede kendskabet til 100 % naturlig koldpresset grov-filtreret æblemost, ved at sælge noget af det.
Vi har to udgaver – rå most og pasteuriseret most:
Rå most har vi liggende i fryseren (-18°C) i 2½ liter dunke. Her kan det holde sig mindst et år. I optøet tilstand kan det holde sig i køleskab (max. 5°C) i (mindst) 5 dage, inden det begynder at gære. Gæret most smager ikke behageligt, men kan godt anvendes i madlavningen. Sundhedsmæssigt er der ingen problemer. I rå most er al smag etc. bevaret, så godt som det overhovedet er muligt.
Den pasteuriserede most har været varmet op, således bakterier og gærceller er neutraliseret. Fra pasteuriseringsanlægget tappes mosten direkte i stå-poser (Pounch-Up) eller i Bag-In-Box poser i 3 liters udgaver. Disse er især praktiske i f.eks. køleskab.
Den pasteuriserede most holder sig et år i disse emballagetyper, når det opbevares ved temperatur på max. 18°C. Efter der er taget hul på emballagen, kan mosten holde sig i 40 dage ved opbevaring i køleskab (max. 5°C).
Priser: 50 kr. for en pose med 2,5 l og 65 kr. for en bag in box med 3 l.
salg af most: I Pometet hver mandag formiddag fra kl. 9-12.